Care sunt principalele tipuri de sticla ?

Exista numeroase tipuri de sticla, fiecare cu propriile calitati si aplicatii.

Cele mai raspandite forme de sticla si ceea ce le face unice vor fi discutate in acest articol. De asemenea, vom analiza avantajele sticlei pentru geamuri termopan si modul in care aceasta ar putea fi benefica pentru casa sau pentru afacerea ta. Fii cu ochii in patru pentru informatii suplimentare despre numeroasele tipuri de sticla.

Sticla laminata

Sticla laminata este alcatuita din doua sau mai multe foi de sticla care sunt legate intre ele printr-un strat intermediar. Acest tip de sticla este extrem de dura si poate rezista la lovituri semnificative fara a se sparge. Pentru mai multa securitate si protectie impotriva intemperiilor, sticla laminata este frecvent utilizata la ferestre si usi.

Sticla durificata la caldura

O alta forma de sticla, este sticla de siguranta care este adesea utilizata la ferestre si usi este sticla intarita termic. Tratamentul termic a crescut rezistenta si durabilitatea acestui tip de sticla. Sticla intarita termic poate rezista la temperaturi mai ridicate decat sticla standard, ceea ce o face potrivita pentru aplicatii de izolare termica.

Sticla recoapta

Sticla recoapta este cel mai comun tip de sticla pentru ferestre si este utilizata de obicei in aplicatii rezidentiale. Sticla recoapta este moale si se poate sparge cu usurinta, dar este, de asemenea, foarte accesibila si usor de prelucrat.

Sticla plutitoare

Sticla plutitoare este un tip de sticla care se obtine prin turnarea sticlei topite pe o suprafata neteda, cum ar fi o placa metalica sau ceramica. Acest tip de sticla are o grosime foarte uniforma si este adesea utilizat la ferestre, usi si alte aplicatii arhitecturale.

Sticla temperata

Sticla temperata este un tip de sticla care a fost tratata cu compusi abrazivi sau sintetici pentru a o face mai rezistenta si mai durabila. Sticla intarita poate rezista la forte puternice fara a se sparge, ceea ce o face excelenta pentru utilizarea in zonele in care exista riscul de deteriorare neintentionata.

Sticla colorata

Colorarea sticlei este procesul de adaugare a unei pelicule colorate pe suprafata sticlei. Acest lucru se poate face pentru a oferi intimitate, pentru a imbunatati izolarea termica sau pentru a imbunatati aspectul ferestrelor si usilor de sticla.

Sticla intunecata / fumurie

Sticla intunecata este un tip de sticla care a fost tratata cu o pelicula obscura care acopera vederea prin ea. Acest tip de sticla este in multe cazuri utilizat in toalete si in diferite regiuni in care se doreste protectie din punct de vedere vizual. Aceasta sticla este des utilizata in industria de geamuri termopan a industriei de tamplarie PVC.

Sticla acoperita

Sticla care a fost tratata cu un strat subtire de metal sau plastic este cunoscuta sub numele de sticla acoperita. Intemperiile, vandalismul si alte tipuri de daune pot fi protejate cu acest tip de sticla. Sticla acoperita vine intr-o varietate de culori si finisaje pentru a se potrivi oricarui scop.

Sticla cu geam dublu - Sticla folosita in Geamurile Termopan

Geamurile duble utilizeaza doua geamuri de sticla pentru a asigura izolarea si protectia impotriva intemperiilor. Ferestrele si usile cu geamuri duble sunt din ce in ce mai populare ca modalitate de a economisi bani la costurile de incalzire si de a minimiza consumul de energie.

Sticla decorativa

Sticla care a fost tratata cu un strat decorativ sau gravata este cunoscuta sub denumirea de sticla cu model/decorativa. Acest tip de sticla poate fi utilizat pentru a conferi ferestrelor si usilor un aspect unic. Sticla cu model este disponibila intr-o varietate de modele si culori pentru a completa orice decor.

Sticla cu fir (de sarma)

Sticla cu sarma este un tip de sticla de siguranta cu o plasa de sarma incorporata in sticla, inserata in ea. Sticla cu sarma este utilizata frecvent in zonele in care obiectele sau resturile care zboara reprezinta o problema, cum ar fi fabricile si atelierele.

Revino la meniu

 • PLASTALFALINE
  Producator de geamuri termopan, usi si ferestre, rulouri, plase tantari si plase impotriva insectelor
 • Contact | Comenzi | Informatii:
  0749 79 78 60
 • Email:
  contact@plastalfaline.ro
 • WhatsApp:
  +40749 797 860
imagine fabrica productie rulouri plastalfaline
termopane sigla