Tamplarie PVC, articol PlastAlfaLine SRL - Despre PVC si PVC-U.

SC PLASTALFALINE SRL

Scurt articol, explicatii in linii mari despre compusii PVC si PVC-U.

Tot auzim de Tamplarie PVC, tehnologie PVC, si alte denumiri... Pana la urma, ce este tamplaria PVC ? Ce este tamplaria PVC-U ? Sunt diferente ? Este tamplaria PCV acelasi lucru cu tamplaria PVC-U ? Ce se foloseste in productia de geamuri termopan ? PVC sau PVC-U ? In cele ce urmeaza, incercam sa dam cateva explicatii in linii mari asupra acestor termene des folosite in domeniul termopanelor, si nu numai al termopanelor.

Pe scurt si la obiect, PVC si PVC-U sunt polimeri plastici, mai pe romaneste, sunt niste elemente plastice utilizate in viata de zi cu zi. Aceste elemente prezinta multe asemanari, dar au si multe diferente in proprietatile pe care le prezinta.

PVC - Scurt istoric al PVC-ului.

PVC-ul este cunoscut si sub numele complet: Policlorura de Vinil sau Clorura de Polivinil. Ca si scurta istorie a acestui element, prima sintetizare a clorurii de polivinil a fost facuta de catre Henri Victor Regnault in laboratoarele lui Justus von Liebig in jurul anului 1835, care a observat ca actiunea razelor solare asupra clorurii de vinil, formeaza o pulbere alba. Mai tarziu, in anul 1912, chimistul german Fritz Klatte, in urma unor cercetari asemanatoare cu cele ale lui Henri Victor Regnault, produce clorura de vinil din acid hipocloros si acetilena.

Ce este PVC ?

PVC reprezinta cel mai des utilizat material termoplastic de care ne folosim in viata de fiecare zi, majoritatea oamenilor au de a face cu acest element in fiecare zi. Acest element plastic reprezinta un derivat in mod natural din substante uleioase si gazoase (ulei de plante sau petrol), si sare, cu toate ca la baza producerii acestui element plastic se folosesc mai putine elemente uleioase si gazoase in comparatie cu alti compusi plastici, de aici si ideea ca PVC-ul este oarecum o resursa naturala. Chiar daca la formare elementul este un unul fragil, PVC-ul este un compus sub forma de pulbere rezistent la oxidare, depozitarea lui este foarte simpla, dat fiind faptul ca nu este un material pretentios. Ca si exemple de utilizare, enumeram cateva din elementele in care este folosit PVC-ul: - Izolatii de cabluri, Haine, Jucarii, Garnituri si accesorii pentru sigilare ferestre. - Etc., Etc. - De mentionat este ca in niciun caz, acest element nu este folosit in constructia de rame de geamuri termopan sau derivate de suport sau sustinere, ci doar de protectie (supape, garnituri, etc.). Dintre proprietatile PVC: se lipeste usor, se sudeaza usor, prelucrarea, indoirea si modelarea se face simplu, este rezistent la intemperii, prezinta biocompatibilitate si stabilitate chimica.

Iti multumim pentru timpul dedicat rasfoirii acestui articol interesant. Suntem fabrica PlastAlfaLine SRL, fabrica de productie geamuri termopan, usi si ferestre. Pentru produse din Tamplarie PVC - Tamplarie PVC-U - oferte, preturi si activitati, te rugam sa ne contactezi, sau acceseaza si celelalte categorii ale website-ului nostru. Dintre celelalte produse pe care le producem enumeram Rulouri de geam de inalta calitate, Rulouri de garaj cat si plasa tantari sau in general plase impotriva insectelor. Contacteaza-ne sau rasfoieste plastalfaline.ro pentru mai multe informatii !

Ce este PVC-U ?

PVC-U este de fapt PVC neplastifiat, din cauza faptului ca nu se foloseste niciun aditiv plastifiant in procesul de formare al acestui element, de aici provine acronimul "-U" din numele dat PVC-U (Unplasticized). Numele complet al acestui PVC-U, este Clorura de Polivinil Neplastifiata, pentru faptul ca nu exista adaos plastifiant la plasticul deja existent in compozitie. PVC-U este un produs mult mai rigid si mai solid decat materialul PVC, este dur si nu se indoaie. Nu contine Ftalati sau Bisfenol, ceea ce face acest compus plastic un element mult mai sigur decat multe alte plastice similare. Ca exemple ale utilizarii, PVC-U este folosit in: - Rame pentru termopane, rame pentru ferestre si geamuri termopan, Tevi de apa, Linii de canalizare, Sisteme de drenaj, - Etc., Etc. . Dintre proprietatile PVC-U: este un material ignifug, este rezistent la chimicale, proprietati mecanice bune, poate fi manipulat foarte usor prin procesul de incalzire, proprietati izolante electrice excelente.

Care sunt asemanarile, similaritatile dintre PVC-U si PVC ?

Atat PVC-U - Clorura de Polivinil Neplastifiata cat si PVC - Clorura de Polivinil, sunt elemente extrem de durabile, aceasta reprezentand proprietatea principala pentru productia, folosirea si utilitatea lor. Un alt beneficiu enorm al lor, este ca ambele sunt reciclabile, ele pot fi topite in fabrici specializate in acest gen de activitati, iar apoi ele pot fi remodelate pentru a fi folosite pentru aceleasi intrebuintari sau utilizari diferite.

Compania noastra, PlastAlfaLine SRL produce geamuri termopan, produse din Tamplarie PVC (Tamplarie PVC-U) pentru majoritatea zonelor din tara, avem colaboratori in sfera de activitati de termopane Timisoara, colaboratori in specialitatea de termopane Cluj, Alba Iulia, termopane Craiova si in toata Oltenia, din Deva in Turda, lucrari geamuri termopan Arad, din Dr. Tr. Severin, Petrosani, din Resita in Simeria. Pentru mai multe detalii in legatura cu activitatile PlastAlfaLine SRL, te rugam sa accesezi pagina de - Mai mult - a companiei noastre. Distanta nu reprezinta o problema pentru noi ! Contacteaza-ne !

Care sunt diferentele dintre PVC si PVC-U ?

Chiar daca exista doar mici diferente in procesul de productie al acestor elemente plastice, ele au si proprietati foarte diferite. Diferenta majora si principala dintre aceste materiale plastice, o reprezinta flexibilitatea acestora. PVC este extrem de maleabil si flexibil ca plastic, el fiind util pentru o gama extinsa de produse, in timp ce, de cealalta parte, PVC-U este un material plastic extrem de rigid si solid, el nefiind un material flexibil.

Acum stii de fapt ce reprezinta PVC si PVC-U ! Iti poti da seama, care dintre elementele de tamplarie PVC si tamplarie PVC-U sunt folosite in productia de termopane, geamuri termopan si usi termopan ?

Iti multumim pentru timpul acordat citirii acestui articol.

 • PLASTALFALINE
  Producator de geamuri termopan, usi termopan si ferestre, rulouri, plase tantari si plase impotriva insectelor
 • Contact | Comenzi | Informatii:
  0749 79 78 60
 • Email:
  contact@plastalfaline.ro
 • WhatsApp:
  +40749 797 860
 • Website:
  plastalfaline.ro
 • Showroom Motru:
  Aleea Teilor, Nr. 11, Complex Mijloc, Jud. Gorj, Motru, 215200
 • Adresa Fabrica:
  Sat Capatanesti, Nr. 69, Jud. Mehedinti, Brosteni, 227075
termopane sigla